magnify
Home Reistips Kunstenaarsdorp Worpswede Arrangement

Worpswede Arrangement

‘Am Anfang stand die Freiheit’ (De drang naar vrijheid) (Arrangement bij de tentoonstelling)

Het kunstenaarsdorp Worpswede staat de zomer van 2013 helemaal in het teken van vrijheid. Vier tentoonstellingen in de Worpsweder musea presenteren onder de titel ‘Malerinnen im Aufbruch’ diverse vrouwen die aan het begin van de 20e eeuw hun eigen weg zochten. Een van hen was Martha Vogeler.

Toen Martha Vogeler in 1920 het Haus im Schluh stichtte, was het nog een schandaal dat een 40-jarige vrouw met drie kinderen haar man verliet. Met haar eigen artistiek en ambachtelijk handwerk, een verzameling van kunstwerken van Heinrich Vogeler, de handweverij en het romantische pension creëerde ze een uniek museumensemble, dat tegenwoordig door haar nazaten wordt gerund.

Het 4-sterren Hotel Buchenhof en Haus im Schluh bieden tijdens de zomertentoonstelling een uniek arrangement aan voor een korte vakantie in Worpswede. Bij aankomst in Haus im Schluh worden de gasten verwelkomd door Daniela Platz, achterkleindochter van Martha en Heinrich Vogeler. ´s Avonds vertelt zij tijdens een gezellige broodmaaltijd over het leven van de familie Vogeler en over beroemde kunstenaressen zoals Paula Modersohn-Becker en Clara Rilke-Westhoff. Op de tweede dag kunnen dan in alle rust het kunstenaarsdorp en het weidse landschap van het Teufelsmoor worden verkend. Een weldadige massage zorgt voor een ontspannende pauze tussendoor. ´s Avonds wordt een 3-gangenmenu geserveerd in de ‘kunstenaarskamer’ van een Worpsweder restaurant.

Inbegrepen in dit arrangement:

2 overnachtingen met ontbijt
1 broodmaaltijd in Haus im Schluh met een inleiding door Daniela Platz
3-gangenmenu in een Worpsweder restaurant
entreekaart voor vier Worpsweder musea
1 weldadige massage

Te boeken vanaf 2 personen. Korting vanaf 10 personen.
Prijs in 2-persoonskamer: € 229 p.p. | Toeslag 1-pk: € 40

>>  Boek deze reiz: +49 4792  93 39 0 og   www.hotel-buchenhof.de og www.haus-im-schluh.de