magnify
Home Reistips Kunstenaarsdorp

Kunstenaarsdorp

‘Worpswede, Worpswede, Worpswede … het is een wonderland’,

Barkenhoffschreef de schilderes Paula Modersohn-Becker in 1897 enthousiast in haar dagboek. De dichter Rainer Maria Rilke jubelde van een ‘omvangrijke, veranderlijke hemel waarvoor woorden tekortschieten’.

Große Kunstschau Worpswede

 

Sinds vanaf 1884 Fritz Mackensen en zijn kunstenaarsvrienden hier gingen wonen, zijn veel kunstenaars hen gevolgd. In Worpswede zorgen kunst, cultuur, architectuur en landschap samen voor een unieke sfeer, die kunstenaars en kunstminnaars weet te betoveren. Worpswede heeft een cultureel aanbod dat men doorgaans alleen van grote steden kent. Tentoonstellingen van de vroegere kunstenaars uit Worpswede alsmede internationale hedendaagse kunst kan men bewonderen in musea, galeries en ateliers of op ongewone plekken in de openbare ruimte, omgeven door tuinen, bosjes en velden.

WeyerbergIn Worpswede sluiten een wandeling over de Weyerberg en een bezoek aan een museum of een vernissage bij elkaar aan, wat de bijzondere sfeer van het dorp bepaalt. Bovendien valt hier op elke meter wel iets te beleven. Laat u betoveren door de charme en sfeer van Worpswede. Meer informatie op www.worpswede.de.

Een paradijs voor fietsersJubileumtentoonstelling in het jarige kunstenaarsdorp Worpwede
Worpswede is de beroemdste Duitse kunstenaarskolonie. Het is dit jaar 125 jaar geleden dat drie kunstenaars zo gefascineerd waren door het schrale weerbarstige veenlandschap van het Teufelsmoor dat ze besloten er te blijven om de natuur en het bijzondere licht in hun schilderijen te vangen. Met hun kunst gaven ze Worpswede naamsbekendheid. Nog altijd is Worpswede een levendig kunstenaarsdorp met een veelzijdige kunstscene en internationale uitstraling. Het kunstenaarsdorp tussen Bremen en Hamburg viert het 125-jarig jubileum met de tentoonstelling ‘Mythos und Moderne’: http://www.teufelsmoor.nl/reistips/125-jaar-worpswede/